Evy Buitendijk

Condorstudent aan Fontys Hogeschool Journalistiek

Over Mij

Welkom op mijn site! Als je hier bent beland, vraag je je waarschijnlijk af wie ik ben en wat ik doe. Mijn naam is Evy Buitendijk en ik kom oorspronkelijk uit een klein dorp in Zeeland, genaamd Breskens. Vorig jaar, na het behalen van mijn havo-diploma, startte ik mijn eerste avontuur buiten Zeeland, toen ik in Tilburg ging wonen om de opleiding tot Leraar Nederlands (tweedegraads) te gaan volgen. Helaas was dit toch niet de juiste studie voor mij en ben ik vroegtijdig gestopt.

Wel genoot ik van het wonen op mezelf in Tilburg en het (nog meer) leren over de Nederlandse taal. Dat was iets wat ik sowieso wilde blijven doen. Op de basisschool en middelbare school is het altijd mijn beste en favoriete vak geweest. Ik twijfelde vanaf het begin al enorm tussen het beroep leraar en journalist. Uiteindelijk heb ik helaas als eerst de foute keuze gemaakt, maar ik geloof erin dat je soms een foute beslissing moet maken, om te weten wat je echt wilt.

Dus nu zit ik hier, in Tilburg, als tweedejaars student journalistiek. Echter geen reguliere student journalistiek. Ik volg namelijk een alternatieve onderwijsvorm voor het behalen van mijn bachelor, genaamd Condor. Dit is een onderwijssysteem waarin jij zelf vorm geeft aan je studie. Studenten van Condor zitten dan ook in een apart gebouw, genaamd het ‘Deprez‘, vlakbij het station in Tilburg. Samen met 9 andere klasgenoten ben ik op zoek naar wat de betekenis van journalistiek (voor ons) is. We werken allen zelfstandig, maar het groepsproces is eveneens heel belangrijk.

Via programma’s als Project Campus en Peervue delen wij nuttige informatie (denk aan evenementen, lezingen..) en wisselen we feedback aan elkaar uit. Bijna iedere dag hebben we een meeting, waarin we dieper ingaan op waar we mee bezig zijn en soms ook een workshop of presentatie geven over iets wat we geleerd hebben.

Op deze pagina houd ik de vooruitgang van mijn ‘reis’ bij en valt er van alles te lezen: verslagen, columns, recensies..

Mocht je nou contact met mij willen opnemen, dan verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn, of stuur mij een mailtje naar evybuitendijk@outlook.com

Terug naar boven